Cookies verkar vara avstängt i din webbläsare. Du behöver aktivera cookies för att denna webbsida ska fungera.
Meny Till kassan Tom kundvagn

Våra betalnings- och leveransvillkor vid försäljning på Internet.

DESSA VILLKOR GÄLLER ENDAST FÖR E-HANDEL VIA DENNA HEMSIDA DÅ DU VÄLJER ATT FÅ VARAN HEMSKICKAD.
(Väljer du att hämta varan i butik gäller inte distansavtalslagen).


Allmänt
För att handla på FYNDAB.COM måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.

Ditt IP nummer lagras vid varje lagd order. Falska orders polisanmäls.

Priser
Alla priser visas inklusive svensk moms 25%. Vi reserverar oss för prisändringar.

Betalningsalternativ
Kortbetalning direkt på hemsidan, Faktura och Delbetalning.

Orderbekräftelse
En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som du har angivit i dina kunduppgifter. Det kan vara att spara den vid eventuella kontakter med kundtjänst.

Leveranstid
Leveranstiden på varor som finns i våra lager vid tidpunkten för beställningen är normalt 3-14 arbetsdagar inom de flesta orter i Sverige. Skulle någon vara tillfälligt vara slut i lagret kan leveranstiden vara längre. I förekommande fall får du meddelande om detta. Du kan då välja att ångra köpet och få pengarna tillbaka. Soffor som är markerade med "Leveranstid" är leveranstiden 2-8 veckor.

Frakt & leverans
Med frakt menas leverans till port eller tomtgräns eller så långt lastbilen kommer. Frakten utförs vardagar, dagtid och aviseras innan av fraktfirman DSV Road AB. För order understigande 5000 kr är fraktpriset angivet i kundvagnen. Du måste kunna ta emot din vara inom 2 dagar från aviseringen. I annat hjälper DSV till med lagerhållning men vi kommer då tvingas debitera lagerhållningskostnad med 120 kr/dag samt en hanteringsavgift om 250 kr.
Bomkörningar debiteras vid var tid gällande prislista. Frakt till öar sker mot tillägg. Legitimation skall uppvisas vid mottagandet och endast beställaren kan ta emot varan.
Varorna skickas endast till den adress som är angiven i din orderbekräftelse.
Väljer du att hämta dina varor själv hos oss utgår ingen extra kostnad.
Beställd vara skall avhämtas inom 2 dagar när du väljer att hämta den i butik. I det fall du inte har möjlighet att hämta varan inom satt tidsram hjälper vi dig gärna med lagerhållning men kommer då tvingas debitera lagerhållningskostnad med 120 kr/dag.
Glöm inte at ta med legitimation då vi annars inte har möjlighet att lämna ut din vara
För köparens säkerhet kan enbart köparen hämta ut varan.
För att kunna hålla våra låga priser har vi begränsat med möjlighet att hjälpa till vid lastning. Tag därför gärna med en vän som hjälper dig att lasta.


Betalningssätt
I kassan väljer du vilket betalningsalternativ du föredrar.

Ångerrätt & retur

Fyndab erbjuder 365 dagars öppet köp (ångerrätt) för varor som är oanvända och inte monterade (i förekommande fall). Returnerar du en vara skall denna vara oanvänd, oskadad och original i sitt originalemballage.

Kontakta kundtjänst för att få instruktioner om hur du returnerar din vara. Vi kommer att skicka ut fraktdokument till dig som du fäster på varan du vill returnera såvida du inte själv vill ombesörja returen. Du står för returfrakten.

Returnera varorna tillsammans med fakturan eller en kopia av den! På fakturan anger du returorsak, "Ångerrätt". Varor får inte returneras som postförskott eller efterkrav. Du skall returnera varan på ett sådant sätt att den kommer direkt till oss och inte till ett utlämningsställe. Returadress: Fyndab, Tumstocksvägen 11b, 187 66 Täby. Återbetalning sker med samma betalningssätt som vid köpet.

En del soffor/fåtöljer och andra stoppmöbler här på hemsidan är produkter tillverkade av olika tyger och i färger som inte ingår i vårt standard sortiment. Dessa produkter har vi inte i lager utan tillverkar på beställning (gul ikon "Leveranstid"). Dessa produkter graveras med ditt namn på stommen undertill och har på så vis en personlig prägel. Dessa varor är undantagna från ångerrätten. Hör med kundtjänst om vad som gäller för din vara om du är osäker. Mopeder är undantagna från retur i mer än 14 dagar. Mopeder och släpvagnar som hunnit bli registrerade på kund är undantagna från returrätt.

Öppet köp (ångerrätten) gäller endast privatpersoner.

Ej mottagen vara
Vid ej mottagen leverans har Fyndab rätt att debitera beställaren för tur- och returfrakten.
Information samt till länk till ångerblanketten på konsumentverkets hemsida finns här.

Fel i vara & fel vid leverans
Vi har ett utarbetat system för att förhindra att skadade varor lämnar vårt lager. Vi garanterar därför att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundservice så snart som möjligt. Vi tar emot felanmälan och sänder dig en förfrankerad returetikett. Skicka tillbaka varan i det skick den mottogs, åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du en felfri, rätt vara.
Samma villkor som vid reklamation gäller. Eventuell transportskada på produkt / emballage skall anmälas till frakfirman vid mottagningstillfället och antecknas på fraktsedeln.
Vid synliga produktfel / skador skall reklamationen göras före montering av produkten. Reklamationer på monterade produkter med synliga produktfel / skador kan tyvärr inte godkännas.

Garanti
Fyndab säljer alla varor med 36 månaders reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Garantin täcker fabrikationsfel och ej fel som uppstår pga egen förändring av varan. Om din vara skulle sluta fungera under garantitiden skickas den vanligtvis till en serviceverkstad för reparation. Fyndab har inga egna verkstäder utan vi använder oss av tillverkarens auktoriserade serviceverkstäder. Vid service tar du kontakt med vår kundservice via kontaktformuläret på sajten. Kundservice ger dig instruktioner om hur du går till väga för att skicka varan på reparation. Observera att tillverkaren har upp till tre försök att reparera produkten innan de är skyldiga att byta ut den.

Reklamation
Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år.

Transportskador
Det är viktigt att du antecknar eventuella transportskador på fraktsedeln eller på handdatorn som du får av chauffören. Reklamationer i efterhand godkännes ej. Detta gäller även om något saknas ur försändelsen.

Illustrationer/produktbilder på denna sida
Många av de produktbilder som visas på hemsidan är tagna i miljöer med, dekorationskuddar i andra färger än gruppen i fråga, plädar, bord, mattor, ljusstakar och annat som illustrerar hur gruppen kan användas ingår inte i priset, men kan oftast köpas till.

Betalningslösning
Vi samarbetar med KLARNA gällande kortbetalningar online och uppfyller därmed kraven för PCI DSS och vi innehar SSL-certifikat. Vi följer PUL.

Tvist
Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol. Vi följer alltid ARN vid eventuell tvist.

Har du en fråga?