Genom att fortsätta använda websidan utan att ändra browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.
När websidan med tjänster används behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.
Meny Till kassan Tom kundvagn

Våra betalnings- och leveransvillkor vid försäljning på Internet.

DESSA ÄR VÅRA BETALNINGS- OCH LEVERANSVILLKOR.


Allmänt
För att handla på FYNDAB.COM måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.

Ditt IP nummer lagras vid varje lagd order. Falska orders polisanmäls.

Priser
Alla priser visas inklusive svensk moms 25%. Vi reserverar oss för prisändringar.

Betalningsalternativ
Kortbetalning direkt på hemsidan, Faktura och Delbetalning.

Orderbekräftelse
En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som du har angivit i dina kunduppgifter. Det kan vara att spara den vid eventuella kontakter med kundtjänst.

Leveranstid
Leveranstiden på varor som finns i våra lager vid tidpunkten för beställningen är normalt 3-14 arbetsdagar inom de flesta orter i Sverige. Skulle någon vara tillfälligt vara slut i lagret kan leveranstiden vara längre. I förekommande fall får du meddelande om detta. Du kan då välja att ångra köpet och få pengarna tillbaka. Produkter som är markerade med "Beställningsvara" är leveranstiden 2-8 veckor.

Frakt, leverans & lagerhyror
Med frakt menas leverans till port eller tomtgräns eller så långt lastbilen kommer. Frakten utförs vardagar, dagtid och aviseras innan av fraktfirman. För order understigande 5000 kr är fraktpriset angivet i kundvagnen.

Du måste kunna ta emot din vara inom 2 dagar från aviseringen. I annat hjälper fraktfirman till med lagerhållning men vi kommer då tvingas debitera lagerhållningskostnad med 180 kr/dag samt en hanteringsavgift om 295 kr.

Bomkörningar debiteras vid var tid gällande prislista. Legitimation skall uppvisas vid mottagandet och endast beställaren kan ta emot varan.

Varorna skickas endast till den adress som är angiven i din orderbekräftelse. Paket under 30 kg kan komma att skickas till uthämtningsställe.

Orttillägg

Till vissa orter i Sverige debiteras sk orttillägg. Orttillägget är 325 kr (Zon 1), 510 kr (Zon 2), 720 kr (Zon 3). Orttillägget faktureras i efterhand,
Vilka orter som drabbas av tillägget finner du här.

Betalningssätt
I kassan väljer du vilket betalningsalternativ du föredrar.

Ångerrätt

Fyndab erbjuder 14 dagars öppet köp (ångerrätt) för varor som är oanvända och inte monterade (i förekommande fall). Returnerar du en vara skall denna vara oanvänd, oskadad och original i sitt originalemballage.

Du har rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar. Ångerfristen löper ut 14 dagar efter dag då du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, som du anger, tar varan i fysisk besittning.

Vill du utöva ångerrätten ska du till näringsidkaren skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet (t.ex. ett brev avsänt per post eller e-post). Du ska skriva in ditt namn, din geografiska adress, och, om det gäller i ditt fall, ditt telefonnummer och din e-postadress

Du kan använda den klickbara ångerblanketten längre ner, men du måste inte använda den.

För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut. Om du frånträder detta avtal kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig, förutom fraktkostnaden till dig och returfrakten.

Returadressen erhåller du av oss vid kontakt med kundtjänst. Godset skall skickas till den erhållna adressen och inte till ombud. Gods får inte skickas mot postförskott/efterkrav.

Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat.

Vi får vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först. Du kommer att få betala de direkta kostnaderna för återsändandet av varan. Kostnaderna uppskattas till maximalt cirka 3500 kr för ex vis en soffa eller säng.

En del soffor/fåtöljer och andra stoppmöbler här på hemsidan är produkter tillverkade av olika tyger och i färger som inte ingår i vårt standard sortiment. Dessa produkter har vi inte i lager utan tillverkar på beställning (gul ikon "Beställningsvara"). Dessa produkter graveras med ditt namn på stommen undertill och har på så vis en personlig prägel. Dessa varor är undantagna från ångerrätten. Hör med kundtjänst om vad som gäller för din vara om du är osäker. Släpvagnar som hunnit bli registrerade på kund är undantagna från ångerrätten.

Bilmattorna är skräddarsydda och sys upp efter beställning. Dessa är undantagna från ångerrätten. Skulle en vara returneras använd eller skadad görs ett åldersavdragt med 50%

Information samt länk till ångerblanketten på konsumentverkets hemsida finns här.

Öppet köp (ångerrätten) gäller endast privatpersoner.

Avbokning
Bokar Du av varan innan den lämnar vårt lager debiteras en hanteringsavgift enligt följande:
Ordervärde 1 - 500 kr , avgift 45 kr
Ordervärde 501 - 1500 kr, avgift 125 kr
Ordervärde 1501 - 3000 kr, avgift 190 kr
Ordervärde 3001 - och uppåt , avgift 350 kr

Bokar du av varan efter att varan lämnar vårt lager debiteras du tur- och returfrakten.

Ej mottagen vara
Vid ej mottagen leverans har Fyndab rätt att debitera beställaren för tur- och returfrakten samt en hanteringsavgift om 395 kr.

Fel i vara & fel vid leverans
Vi har ett utarbetat system för att förhindra att skadade varor lämnar vårt lager. Vi garanterar därför att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundservice så snart som möjligt. Vi tar emot felanmälan och sänder dig en förfrankerad returetikett. Skicka tillbaka varan i det skick den mottogs, åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du en felfri, rätt vara.
Samma villkor som vid reklamation gäller. Eventuell transportskada på produkt / emballage skall anmälas till fraktfirman vid mottagningstillfället och antecknas på fraktsedeln samt meddela oss inom 7 dagar från mottagandet av varan.
Vid synliga produktfel / skador skall reklamationen göras före montering av produkten. Reklamationer på monterade produkter med synliga produktfel / skador kan tyvärr inte godkännas.

Skulle en vara returneras utan att vara behäftad med ett köprättsligt fel står Du som kund för fraktkostnader fram och tillbaka.

Vid utbyte av felaktig vara betalar vi inte ersättning för bortforsling av felaktig / trasig vara.

Reklamationsrätt
Fyndab säljer alla varor med 36 månaders reklamationsrätt enligt konsumentköplagen.

Reklamation
Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år.

Transportskador
Det är viktigt att du antecknar eventuella transportskador samt skador på emballage på fraktsedeln eller på handdatorn som du får av chauffören. Reklamationer i efterhand godkännes ej. Detta gäller även om något saknas ur försändelsen. Du måste anmäla en transportskada till oss inom 7 dagar från det att du tog emot varan.

Illustrationer/produktbilder på denna sida
Många av de produktbilder som visas på hemsidan är tagna i miljöer med, dekorationskuddar i andra färger än gruppen i fråga, plädar, bord, mattor, ljusstakar och annat som illustrerar hur gruppen kan användas ingår inte i priset, men kan oftast köpas till.

Tänk på att att allt naturmaterial såsom sten, marmor, granit, läder osv kan skilja sig i färg och mönster från bilderna på hemsidan. Naturmaterial är unika och det ena exemplaret kan skilja sig från det andra.

Betalningslösning
Vi samarbetar med KLARNA gällande kortbetalningar online och uppfyller därmed kraven för PCI DSS och vi innehar SSL-certifikat. Vi följer PUL.

Tvist
Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol. Vi följer alltid ARN vid eventuell tvist.

Har du en fråga?